1812 -TÜBİTAK Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destek Programı (BİGG) 2024-2 çağrısı kapsamında ankaBİGG programı ön başvuruya çıkmıştır.

Bu doğrultuda girişimci adaylarının teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için eğitim mentorluk ve iş rehberliği hizmeti sunan AnkaraTTO girişimcilik ve şirketleşme birimi, yeni dönem girişimci başvurularını bekliyor.

İş fikri sahibi girişimci adaylarının TÜBİTAK tarafından %3 hisse karşılığında 900.000 TL yatırım alma fırsatına sahip olduğu TÜBİTAK BİGG proje başvurularınızı bigg.ankaratto.com adresinden gerçekleştirebilirsiniz.

TÜBİTAK yatırım senaryoları 2024 çağrısında belirtilen 3 şekildedir.

TÜBİTAK BİGG Fonu: TÜBİTAK tarafından %3 hisse karşılığında 900.000 TL yatırım alma hakkı.

Eş Yatırım Süreci: Uygulayıcı kuruluş veya kendi aralarındaki sözleşmeye göre uygulayıcı kuruluş adına hareket eden tüzel kişiler, 1812 TÜBİTAK Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destek Programı çerçevesinde kuruluşlara TÜBİTAK BİGG Fonu ile beraber eş yatırım hakkı.

Küresel Temiz Teknolojiler Girişimcilik Programı Ek Yatırımı: TÜBİTAK BİGG Fonunun yapacağı yatırım %5 hisse karşılığında 1.500.000 TL yatırım alma hakkı.

Aşağıda belirtilen Tematik Alanlarda, ticari değeri doğrulanmış ürün ve hizmetlere dönüştürülecek, yenilik odaklı iş fikirleri, TÜBİTAK tarafından olumlu değerlendirildiği koşuluyla 900.000 TL yatırım teşvikinden yararlanma fırsatı yakalayacaktır.

Öncelikli konular:
1. Akıllı Ulaşım
2. Akıllı Üretim Sistemleri
3. Enerji ve Temiz Teknolojiler
4. İletişim ve Sayısal Dönüşüm
5. Sağlık ve İyi Yaşam
6. Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme

2024-2 çağrısı ile ön başvuru lar Ankara TTO tarafından 30 Nisan itibarıyla alınmaya başlanmıştır. Program başvurusu ve detayları bigg.ankaratto.com web sitesinde yer almaktadır. Ayrıca Ankara Üniversitesi Beşevler Kampüsünde Teknoloji Tabelalarını takip ederek “Teknoloji Labirentini başarı ile tamamlayın! Gelin TÜBİTAK ortaklığı ile şirketleşip büyük hayalimizi hayata geçirelim!

 

Detaylı Bilgi ve Başvurular Ankabigg sayfamızda.!